Kuinka johtaa suurta ohjelmaa kehittävää tiimiä

Jos olet äskettäin saanut tehtäväkseen hallita minkä tahansa ohjelmiston tai ohjelmoinnin luomista, sinulle on annettu yksi monimutkaisimmista ja monimutkaisimmista projekteista, joka sinun on mahdollisesti otettava vastuuseen.
Yritysohjelmistot kasvavat usein tuhansien tuhansien rivien pituisiksi, niissä on lukemattomia menetelmiä, muuttujia ja referenssejä, ja se on todennäköisesti satojen ihmisten yhteistyötä useiden vuosien aikana. Ellet rakenna koodia tyhjästä, perit tämän koodin ja sinun odotetaan ottavan se hallintaan ja auttavan tiimiäsi jatkamaan sen parantamista. Ei pieni haaste!
Ratkaisevaa on silloin, että lähestyt tätä tehtävää systemaattisesti ja pidät kirjaa kaikista muutoksista ja viittauksista, jotta et päädy eksymään. Tässä muutama vinkki sen tekemiseen…

Pidä kirjaa
Kun henkilökunta lisää uusia koodirivejä uusilla muuttujilla tai uusilla alirutiinilla, sinun tulee varmistaa, että he kirjoittavat viitteet tietokantaan tai laskentataulukkoon, jotta muut jäsenet ovat tietoisia muutoksista ja voivat nopeasti selvittää, mitä uudet koodirivit tekevät/mitä he tekevät. ei saa koskea.

Kommentit
Koodi antaa mahdollisuuden kommentoida syystä. Vaikka jotkut ohjelmoijat eivät pidä kommenttien lisäämisestä, koska se hidastaa heidän suorittamaansa työtä lyhyellä aikavälillä, pitkällä aikavälillä se voi vaikuttaa organisaatiollesi varmistamalla, että voit todella käyttää ohjelmistoa myöhemmin, kun tiimisi on muuttunut.

Ole systemaattinen
Jos opastat henkilöstöäsi systemaattisesti lisäämään uusia alaryhmiä, uusia muuttujia jne., voit tehdä mahdolliseksi päätellä, mitä jokin tekee ilman selitystä tai tutkimusta. Tällä voi olla suuri merkitys ja se voi estää monia tulevia virheitä, joten keksi älykäs tapa jäsentää muutokset ja tunnisteet. Tämä on samanlainen kuin muokkausohjeet, jos julkaiset lehteä tai verkkosivustoa.

“Ankkuripisteet”
Kiinnityspisteet voivat olla erittäin hyödyllisiä, kun haetaan suuria koodiriitoja. Nämä ovat kommentteja, joissa käytetään epätavallisia merkkijonoja, joiden avulla voit käyttää hakutyökalua päästäksesi nopeasti tiettyyn ohjelman osaan. Ne ovat erittäin hyödyllisiä, varsinkin jos olet jälleen kerran järjestelmällinen niiden nimeämisessä.

Varmista, ettei kukaan ole korvaamaton
Yleinen virhe, jonka yritykset tekevät valvoessaan ohjelmistojen luomista, on se, että henkilöt saavat työskennellä liian pitkään yhdellä koodin alueella ilman muiden apua. Tämä johtaa siihen osaan koodia, joka vaatii kyseisten henkilökunnan jäsenten muuttamista. Kun kyseinen henkilö jättää sinut, hän ei pysty ymmärtämään, mitä hän on jättänyt, ja joutuu mahdollisesti kirjoittamaan sen kokonaan uudelleen. Ajattele sitten, kuinka voit varmistaa, että useampi kuin yksi henkilö ymmärtää koodin kaikki osat, tarkoittaako se ihmisten asettamista vierekkäin  vai tarkoittaako se henkilökunnan saamista “seuraamaan” tiettyjä osioita.